Afsendelse 1-2 hverdage  Forsendelse: 39 kr. 0 kr.   på Trustpilot
Afsendelse 1-2 hverdage     Forsendelse: 39 kr. 0 kr.   Returret i 30 dage efter køb     på Trustpilot
Afsendelse 1-2 hverdage  Forsendelse: 39 kr. 0 kr.   på Trustpilot
Afsendelse 1-2 hverdage     Forsendelse: 39 kr. 0 kr.   Returret i 30 dage efter køb     på Trustpilot
0
Din kurv

SAMLEVEJLEDNING EXCEL KOBBERBRUSER

 1. Tag foden til bruseren – jordspydet og klap det ud. De 3 ben med huller skal sidde hvor der ikke er vandtilførselsstuds, Det korteste rør skrues ned i 90 grader bøjningen – stram godt til.
 2. Tag tripodstabiliseringspindene og fastgør monteringsbeslaget løst omkring røret således, at det kan bevæges op/ned. Det fastgøres med de medfølgende vingemøtrikker, Monter herefter de 3 stabiliseringspinde ned i jordspydet – 3 pinde og 3 huller – brug vingemøtrikkerne til at spænde dem fast på undersiden af de 3 jordspydsben.
 3. Y-stykket fastgøres på vandtilførselsstudsen. Spænd godt til. Hvis den sidder løst, mangler der en pakning – en transparant pakning, som måske stadig ligger i den formstøbte inderemballage.
 4. Påskru vandaftapningshanen – stram godt til.
 5. Sæt et af de lange rør over vandaftapningshanen – stram godt til.
 6. Sæt volumevrideren/hanen (til/fra vandtilførsel) på toppen af det lange rør – stram godt til.
 7. Sæt yderligere et langt rør på – oven på volumevrideren/hanen – stram godt til.
 8. Sæt det buede rør på det lange rør – stram godt til.
 9. Sæt brusehoved incl kugleled (ikke kugleled på stål version) på den buede rør – stram godt til.
 10. Træd jordspydet ned i græsplænen og tilslut vandslage/vandslager – 2 spændebånd (ikke på stål version) medfølger – stram forsigtigt.
 11. Tænd for vandtilførselen og se om alt er tæt.
 12. Hvis ikke tæt – stram lidt mere. Hjælper det ikke, brug da noget pakgarn eller skift evt. utæt pakning. Er det stadig ikke tæt i en eller flere samlinger, forsøg da i stedet med paktape. Måske er den skruet skævt sammen? Hjælper dette ikke, kontakt butikken, hvor den er købt, eller send mail til: excel@excel.dk.

GODE RÅD

 • Installationen skal ikke stå med vandtryk på gennem længere tid.
 • Installationen er beregnet til private forbrugeres almindelige vandinstallationen med almindeligt vandtryk. Installationen tåler ikke industrielt / højtryks pumpevandtryk.
 • Installationen skal aftappes for vand, inden temperaturen rammer frysepunktet. Garantien omfatter ikke frostsprængninger.
 • Skift vandet hyppigt i installationen, Det er sundhedsskadeligt med at lade vandet stå lunkent pga. solopvarmning gennem længere tid. Lad den gerne bruse igennem, før man bruger den, hvis den ikke er i brug i nogen tid. I vanddampene med gammelt stillestående lunkent vand kan der ellers forekomme bakterier, og man kan ved indånding pådrage sig “legionærsyge”.
 • Hvis man ikke benytter både koldt og varmt vand, kan man lade vandet gå gennem installationen – dvs ind igennem den ene tilførsel i Y-stykket og ud gennem den anden, ved at man holder volumevrideren lukket.
 • Hvis man ikke har adgang til varmt vand udenfor, kan man benytte solopvarmning af haveslangen som “varmekilde” ved at rulle fx 20-40 meter haveslange sammen som en rulle- gerne sort slange, som optager varmen bedst, når den lægges i den bagende sol. Men brug det opvarmede vand samme dag, som det opvarmes, for at undgå “legionærsyge”
 • Installationen tåler almindelig kraftig vind – men ikke storm – hvorfor den i så tilfælde skal tages ind/lægges ned. Garantien omfatter ikke buler som følge af, at installationen er væltet.
 • Installationen er beregnet til brusebad og evt. gennem aftapningshane at fylde vandkande til vanding. Man skal princippelt ikke drikke vandet fra installationen. Det er ikke en drikkevandsinstallation.